Book Now

Igangsættelse af fødsel

Antallet af igangsættelse hos gravide kvinder i Danmark er i de seneste år steget markant. Dette skyldes at der er en øget risiko for komplikationer, hvis du ikke har født inden graviditetsuge 42. Bølgerne har gået højt i medierne og igangsættelsesprocedurerne er således blevet revurderet mange gange på hospitalerne.

Der bruges præparatet Misoprostol som indeholder hormonet Prostaglandin, som virker blødgørende på livmoderhalsen og får livmoderen til at lave veer. I dag anbefaler man rutinemæssig igangsættelse af fødslen med midlet efter graviditetsuge 41+3. Igangsættelse af fødslen kan være en langvarig proces over flere dage og du kan komme ud for at rejse frem og tilbage fra hospitalet mange gange.

Dette giver dig bekymring, utryghed og træthed på et tidspunkt, hvor det er vigtigt at samle kræfter til fødslen.

Med akupunktur kan du undgå den medicinske behandling og komme igennem fødslen på naturlig vis. Med nålenes hjælp  stimuleres livmoderen og kroppen modnes til fødsel op til terminen. 

Efter termin sættes der aktivt ind over et tredages forløb, hvor jeg hver dag giver akupunktur på kroppen og i ørerne.

Jeg anbefaler altid at drikke hindbærbladete tre uger før termin. Dette blødgør mellemkødet, trækker livmoderen sammen og giver en bedre fødsel. Hindbærbladete kan købes i de fleste helsekostforretninger.