Book Now

Hovedpine og migræne

Behandling af hovedpine med akupunktur i København

Der findes utallige årsager til hovedpine og migræne. Derfor er der også utallige behandlingsmuligheder når det drejer sig om disse lidelser. Det er meget vigtigt at diagnosticere præcist før man behandler hovedpinen eller migrænen, da behandlingen ellers ikke virker.

Ved diagnostisering skelner akupunktøren mellem en overskudshovedpine og en underskudshovedpine, akut eller kronisk. Det er også vigigt at vide, hvor hovedpinen mærkes, styrke og hvilken slags smerte.

En hovedpine er ofte effektiv at behandle med akupunktur da der er øjeblikkelig lindring som også er længerevarende i modsætning til medicin. Du kan bedøve kroppen et stykke tid med smertestillende medicin, men årsagen er ikke fjernet.

Behandling af migræne med akupunktur i København

Oftest kendetegnes migræne ved en halvsidig kraftig hovedpine. Nogle gange mærker du sanseforstyrrelser også kaldet aura før et migræneanfald.

Det kan være lugte, synsforstyrrelser og aversion mod lys. Et migræneanfald ledsages ofte af kvalme. I TCM kan denne lidelse komme fra opadstigende Yang i Galdeblæremeridianen. Dette kan for eksempel være en kraftig indre varme i kroppen, som i dette tilfælde skal drænes. Dette kan komme af underskud i en anden meridian som samtidig så skal styrkes. Du kan behandle migræne både akut og imellem anfald. I sidstnævnte arbejdes der på at rette på ubalancerne i kroppen indtil anfaldene mindskes.

Mange kvinder får migræne i forbindelse med menstruation. Derfor er det vigtigt at kortlægge denne for at danne sig et billede af ubalancerne. Er menstruationen lang, kort eller uregelmæssig. Hvordan er konsistens, mængde, farve, tidspunkt for smerter samt hvor disse lokaliseres og eventuel PMS. Behandles menstruationen så den forløber mere harmonisk vil migrænen ofte forsvinde.

Mange kvinder har fået besked hos lægen at mensstruationssmerter følger med dét at være kvinde, hvilket er noget man skal lære at leve med og det eneste alternativ er p-piller, også til ganske unge piger. Her er der hjælp at hente i akupunkturen.

En anden årsag til migræne kan være muskulære lidelser. Spændinger i nakken efter piskesmæld, skævhed i kroppen, forkert bid, kæbespændinger eller en skævhed i ryggen.

Når du kommer til mig med hovedpine eller migræne lægger jeg som altid en fuld kinesisk diagnose for at tilrettelægge behandlingen mod din hovedpine eller migræne så præcist som muligt.

Online booking